Terveiset pohjoisen kiertueelta
Julkaistu: 10.10.2022 21.52

Terveiset pohjoisen kiertueelta

Valmentajamme Peetu analysoi viikonlopun pelejä seuraavin sanakääntein:

-Viikonlopun pohjoisen kiertue aloitettiin Oulun visiitillä Kärppien parhaimmistoa vastaan. Tuosta pelistä jäi paljon parannettavaa ja paljon videomateriaalia. Kun rehellisesti puhutaan, tasoero oli iso. Nyt joukkueemme pääsi näkemään missä Suomen U16 ikäluokan kärki menee ja mitä se vaatii. Kollega Erholtzille hatunnosto; Kärpillä oli hieno pelityyli, kuri ja tempo. Lopputulos, 21-3, kertoo rumaa todellisuutta eikä aivan noin isoa eroa saisi tulla. Meillä tuntuu retkahtavan nämä pelit pahasti kun alamäki alkaa ja pulkka menee liian lujaa. Siihen meidän pitää saada stoppi.

Pelin jälkeen pidettiin videopalaveri hotellilla ja saatiin positiivinen ilme takaisin kasvoille, koska seuraavana päivänä oli tiedossa taas yksi tärkeimmistä peleistä.

Sunnuntaina kohdattiin vihdoin Roki. Rovaniemen porukat on aina olleet fyysisiä, ja niin oli nytkin. Roki paineisti pelin alussa todella kovaa ja taas vähän säikähdettiin. Onneksi saatiin peli takaisin omaan muottiin ja se alkoi tuottaan tulosta. Jäähyt sotki molempien joukkueiden rytmin pahasti, mutta sellaista se lätkä on. Otettiin ekassa erässä peli haltuun ja alettiin laukomaan vimmatusti. Ei vaan taas mennyt sisälle. Ajattelin jo, että toisesta erästä tulee helpompi kunnes vastustaja teki erittäin kliinisen ilmaveivimaalin, joka nosti heidän henkeään ja vei meiltä aika paljon energiaa. Peli oli tiukka loppuun asti. Lopussa vielä saatiin koko rahan edestä jännitystä, kun kiekko ylitti maaliviivan summerin soidessa. Tuomarille hatunnosto, että pää kesti levittää kädet, eihän se maali ollut. Jatkoajalla tiedettiin, että me voitetaan ja niinhän me taas tehtiin. Todella tärkeät kaksi pistettä lähti mukaan Rovaniemeltä. Kolme oli tarjolla hopeatarjottimella, mutta ei tällä kertaa maistunut, yritys oli kova.

Prosessi etenee hyvällä vauhdilla ja tästä on hyvä jatkaa treenejä. Oma muotti kun saadaan muokattua ja iskostettua joukkueelle, niin nämä pelit alkaa pysyä vähän aisoissa. Todellisuudessa sarjaa ajatellen on se aivan sama häviääkö 21-3 vai 3-2, yhtä paljon pisteitä siitä mukaan tulee..raakaa faktaa. Kovia pelejä on edelleen tiedossa, mutta joka viikko kehitys jatkuu ja se on hyvä.

Juhani Tammista lainaten: ”Win the right games”

Juniori Hermes RY
Kaarlelankatu 57
67100, Kokkola


Valmennuspäällikkö:
Joona Kangas

0400588042

joona.kangas@juniorihermes.fi

  
Kehitysvalmentaja
Gleb Starobinets
0407780018

gleb.starobinets@juniorihermes.fi


Taitovalmentaja

Tuomas Kokkonen

0408240360

tuomas.kokkonen@juniorihermes.fi